Eric

"Ondernemend, met beide benen op de grond en zo nodig ...met de poten in de klei...!"

 
Je weet nooit wanneer (De Dijk)

Je weet nooit wanneer.
Als je er op gaat zitten wachten, 
kom je overal te laat.
Je weet nooit wanneer.
Maar als het dan gebeurt, 
weet je dat het hierom gaat.
Dit ene moment dat de tijd stopt.
Dat ene moment dat alles klopt.
Dat ene moment, niks te kort, niet te veel.
Dat je onderdeel bent van het grote geheel!
 
Mooier dan Huub van der Lubbe kan ik het niet omschrijven. De zoektocht naar Flow.… dat is wellicht de beste omschrijving, of het nu gaat om privé of om wat ik het liefst doe in mijn werk, op zoek naar Flow! Altijd toe werken naar het moment dat alles klopt!

 

"De Jongens van de Witt"

Niet dat mijn compagnon en ik daar überhaupt over nagedacht hadden toen wij als jonge kerels begonnen met ons eigen horecabedrijf, ”De Jongens van de Witt”. De spanning van het ondernemen was  groot en de lol om dat avontuur samen aan te gaan minstens zo groot. Samen met onze medewerkers bouwen aan een succesvolle toko. Niets leuker en effectiever dan de avond te evalueren onder het genot van een drankje aan de bar, frustraties begraven en hoogtepunten vieren! Hard werken, maar minstens zo hard feesten.

Pas tijdens een gastvrijheidsproject binnen ABN AMRO ben ik eens serieus gaan nadenken over onze werkwijze in “De Jongens van de Witt” en ons succes. Toen heb ik geconcludeerd dat het al dan niet bewust creëren van Flow ons tot een succes heeft gemaakt. Het voelde alsof het vanzelf ging.

Het creëren van Flow begint met aandacht voor je medewerkers; tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten en dus uiteindelijk betere resultaten. In “De Jongens van de Witt” gaven wij deze aandacht door training en begeleiding, maar eigenlijk het allermeest door het  creëren van een team dat zaken voor elkaar over heeft. En, minstens zo belangrijk, wij waren volledig onderdeel van dit team.

 

ABN AMRO

Na 12 jaar ondernemerschap  kwam ik tot de volgende conclusie: “Horeca is het allermooiste vak van de wereld, maar op het moment dat de passie overgaat in werk, is het tijd om te stoppen en op zoek te gaan naar een baan!”

We hebben het bedrijf in 2006 verkocht en in januari 2007 ben ik gestart als Kantoordirecteur bij ABN AMRO in Roden (Drenthe). In de jaren daarop volgende meerdere vestigingen in Groningen en omstreken. Hoogtepunt was de mogelijkheid om een Franchise pilot te draaien voor ABN AMRO. In 2012 heb ik de stap gemaakt naar een landelijke functie als Lean consultant om Leanmanagement te implementeren en te borgen binnen ABN AMRO.

In deze functie heb ik het gedachtegoed van Lean omarmd als een methodiek die helpt om de klant centraal te stellen en problemen binnen de organisatie kan oplossen. Kleine stapjes, maar indien goed neergezet, enorm effectief! 

Ook binnen ABN AMRO was ik continu op zoek naar FLOW, in eerste instantie met mijn eigen teams en later, in de functie van LEAN consultant, als adviseur en trainer richting andere teams. Na 10 jaar ABN AMRO wist ik dat het weer tijd werd om te ondernemen!

 

Op zoek naar Flow….dat blijf ik doen! Nu als zelfstandig ondernemer om, met een rugzak vol kennis en ervaring, te bouwen aan gastvrije organisaties. Mijn aanpak kenmerkt zich door richting te geven met behulp van zowel de zachte als hardere kant vanuit de Lean filosofie.

Altijd met hetzelfde doel; Continu verbeteren ten behoeve van de klant.

 

 

Wat zeggen anderen over mij?

 

Collega’s:

  • “Je hebt de gave om heel makkelijk, maar ook direct vragen te stellen, zaken benoemen op moeilijke en soms persoonlijke momenten.”
  • “Je bent niet bang te zeggen wat je vindt, dit doe je op een manier die gemakkelijk wordt geaccepteerd, met name doordat je dit onbevooroordeeld doet.”
  • “Je bent in staat een veilige sfeer te creëren, je bent oprecht geïnteresseerd en weet jezelf goed en geletterd te presenteren.”

 

Leidinggevenden:

  • “Je werkt zelfstandig en bent in staat om de juiste balans te vinden tussen strategisch denken (ontwikkelen van concepten) en het maken van de doorvertaling naar de operatie.”
  • “Ik zie je minder als zakelijk consultant, vaak wordt hier een keiharde houding verwacht, waarbij politiek belangrijker kan zijn dan het juiste advies. De menselijke betrokkenheid is cruciaal voor jou.”
  • “Je bent een eerlijke vent en alles is bespreekbaar met je, in conflictsituaties reageer je heel autonoom en je bent niet gevoelig voor schalen, titels of macht.”

 

Vrienden:

  • “Je bent zorgvuldig en betrouwbaar, je houdt je aan afspraken en komt ze na. Je neem de tijd om naar mij te luisteren en met me mee te denken.”
  • “Je bent in staat om je te bewegen in alle lagen van de bevolking, je neemt anderen serieus, bent oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt, ongeacht wie je voor je hebt.”
  • “Ik weet dat er veel dingen zijn die je gelukkig maken en je viert het leven, je geniet van samen zijn en van gelukkige mensen om je heen.”

 

 

VOLG ME